MENU

Kalibratielaboratorium

Maak een selectie

Heeft u advies nodig of staat wat u zoekt er niet bij?

Neem dan contact met ons op.
Wij helpen u graag.

Blanken Controls beschikt over een uitgebreid en modern kalibratielaboratorium dat bestaat uit diverse geconditioneerde afdelingen die speciaal zijn uitgerust voor de kalibratie van een specifieke fysische grootheid.

Hier bieden wij u een totaalpakket voor de kalibratie van al uw instrumenten volgens de geldende normen en richtlijnen, met services als:

  • het opstellen van procedures
  • instrumentenbeheer
  • het kalibreren, justeren en (wettelijk) ijken van uw instrumenten
  • NEN3140-keuren van uw elektrische handgereedschappen
  • repareren van uw instrumenten
  • etc.

Het laboratorium neemt als uitgangspunt de NEN-EN-ISO/IEC17025:2005 norm, die de eisen beschrijft voor de competentie van test-en kalibratie laboratoria.Ons servicepakket en ons kalibratielaboratorium zijn een integraal onderdeel van onze ISO9001:2008 scope.

Om de doorlooptijd te kunnen garanderen verzoeken wij u de instrumenten ter reparatie en kalibratie van tevoren aan te melden via ons aanmeldformulier. Dit formulier is te verkrijgen via onze serviceafdeling (055-5058300 / info@blanken.nl)

Fysische grootheden

Het kalibratielaboratorium bestaat uit diverse geconditioneerde afdelingen. Deze zijn speciaal uitgerust voor de kalibratie van een specifieke fysische grootheid. De totale nauwkeurigheid van de kalibraties die wij uitvoeren is afgestemd op de meetinstrumenten die wij kaliberen. De meeste metingen hebben een onzekerheid die 2 to 4x beter is dan het meetinstrument dat gekalibreerd wordt. Omdat onze standaarden zo nauwkeurig zijn hebben wij zelfs de mogelijkheid kalibratiemiddelen herleidbaar te kalibreren.