MENU
Cleantech-tomorrow-eerbeek

Het vierde congres Cleantech Tomorrow op 4 april zorgde voor veel dynamiek in papierdorp Eerbeek.

Circa 800 ondernemers, bestuurders, medewerkers van overheid en onderwijs, inwoners en studenten kwamen erop af. Zij wisselden ideeën uit, gingen op bedrijfsbezoek en hoorden inspirerende voorbeelden voor circulaire oplossingen. Winnaar van de Cleantech Battle 2017 Pim Duterloo van Aventus bedacht zo’n geweldig idee. Tijdens zijn stage bij waardepapierfabrikant Arjo Wiggins Security ontwikkelde hij een manier om persluchtlekkage in de productie te voorkomen. Goed voor een schonere wereld, kostenbesparend en simpel toepasbaar. Pim sleepte ook de publieksprijs in de wacht.

Tien teams deden mee met de Cleantech Battle 2017 en vijf haalden het podium. Student Allround operationeel technicus Pim gaat met de geldprijs van 5 duizend euro naar huis, mogelijk gemaakt door het Rabo ImpactFonds. Toch zijn alle studenten een beetje winnaar. De Rabobank helpt namelijk alle teams hun haalbare plannen te realiseren.

 

Hans de Boer van VNO-NCW: trots uitdragen

Rond tienen heetten burgemeester Alex van Hedel en dagvoorzitter Talitha Muusse congresdeelnemers welkom in Eerbeek. Veel congresgangers hadden er toen al een ontbijtbijeenkomst op zitten. Daarna was het podium voor voorzitter van VNO-NCW Hans de Boer. Die wees erop dat we de trots op “ons superland en onze supereconomie” meer moeten uitdragen. En dat geldt ook voor de Cleantech Regio. “Jullie doen hier al langer waar Nederland het nu over heeft.”

Eerbeek – Cleantech Tomorrow Congres (Foto: Rob Voss – www.robvoss.nl)

Nu het economisch goed gaat, moet het nieuwe kabinet vooral investeren in innovatie en duurzaamheid, vindt VNO-NCW. Het eerste lobbysucces is er: in 2018 gaat ontwikkelingsbank NL Invest van start. “Dien daar vooral jullie investeringsprojecten in”, tipte De Boer.

President-directeur van Shell Marjan van Loon liet op video haar visie horen op de noodzakelijke energietransitie. “Het geld is er, de competenties ook.” Wat volgens haar beter kan: overheidsregie. En die is wel nodig voor de noodzakelijke versnelling in energietransitie. Ook samenwerking is essentieel om klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen te halen.

 

Inspiratiesessies en bedrijfsbezoeken

Cleantech-tomorrow-eerbeek

Eerbeek – Cleantech Tomorrow Congres (Foto: Inspiratiesessies en bedrijfsbezoeken – www.cleantechregio.nl)

Dat Eerbeek een goede locatie is voor een congres over circulaire oplossingen bleek ’s middags tijdens de verschillende bedrijfsbezoeken. Bedrijven in de papierindustrie zetten hun deuren open en lieten zien hoe zij werken aan circulaire bedrijfsvoering. Tijdens inspiratiesessies van ondernemers, bestuurders en cleantech experts ging het over de transformatie van oude naar nieuwe industrie, duurzame mobiliteit, duurzaam wonen en bouwen en omgaan met warmte en water.

Eenmaal terug in de sporthal De Bhoele in Eerbeek praatte het Nuon Solar Team bezoekers enthousiast bij over de race in Australië met hun zelf ontwikkelde zonneauto. Internetondernemer en oprichter van Blendle Alexander Klöpping deelde zijn ervaringen met vernieuwing en gaf het publiek wijze lessen mee voor technologische innovatie.

Programmadirecteur Luc Pennings van Cleantech Regio Development meldde enthousiast dat er steeds meer cleantech projecten en initiatieven bijkomen. Gedeputeerde Bea Schouten van Gelderland: “Er is een positieve flow in de Cleantech Regio.”

Bekijk hier de foto’s en video’s
(bron: “http://www.cleantechregio.nl/nieuws/327-congres-cleantech-tomorrow-inspireert-ruim-800-bezoekers)

Cleantech-tomorrow-eerbeek

Het vierde congres Cleantech Tomorrow op 4 april zorgde voor veel dynamiek in papierdorp Eerbeek. Circa 800 ondernemers, bestuurders, medewerkers van overheid en onderwijs, inwoners en studenten kwamen erop af. Zij wisselden ideeën uit, gingen op bedrijfsbezoek en hoorden inspirerende voorbeelden voor circulaire oplossingen. Winnaar van de Cleantech Battle 2017 Pim Duterloo van Aventus bedacht […]

Per 1 december a.s. zal George Raaijen Blanken Controls verlaten om aan een nieuwe uitdaging in Noorwegen te beginnen. George heeft bijna 17 jaar deel uitgemaakt van ons team. Onder zijn leiding is onze Serviceafdeling uitgebouwd tot de afdeling die het nu is.

Al onze kalibratie medewerkers zijn per direct inzetbaar als Keurmeester klimmateriaal, Hijs-, hef en valbeveiligingsmiddelen. Zowel op locatie als in ons fysieke lab zijn wij in staat om te keuren volgens NEN 2484 / NEN-EN 1004 / NEN 818 / EN 361 / EN 363.

Williamson

Om dit niveau te bereiken ging Abbott een nauwe samenwerking aan met diverse leveranciers, zoals Atlet (nu: UniCarriers), Blanken Controls, Nedcon en Sanergo (ergonomisch advies). De bedrijven gaven ter plekke toelichting op hun bijdrage aan een verbeterde werkomgeving. Zo heeft met name de Impactmanager (Shockwatch) veel bewustwording gebracht.

De 18de editie van het NKIT wordt gehouden op 7 juni 2014 bij Impact in Kampen. Meer dan ooit zal het evenement in het teken staan van veiligheid op het werk. Vakkundig hef- en magazijntruck rijden staat centraal. Daarnaast zullen ook de diverse facetten van BHV aan de orde komen. De dag zal leerzaam en praktisch zijn.